Edullinen toimitus
Nopea toimitus
14 pv:n palautusoikeus
Ostoskori
0
Kassalle

Sängyt

5323Tuotteet
Käytetyimmät suodattimet:
Lajittelu
Valinta
Hinta
Alkaen(€)
-
asti(€)
Näytä vain kampanja
Ulkonäkö
Mukavuusvyöhykkeet (kpl)
Muoto
Tyyli
Leveys
Alkaen(cm)
-
asti(cm)
Toiminto
Vuodekoko
Pituus
Alkaen(cm)
-
asti(cm)
Väri
Sarja
Tyyppi
Toimitus arviolta 10 arkipäivässä

Sänky on yksi kodin tärkeimmistä huonekaluista. Ihminen viettää keskimäärin kolmanneksen elämästään nukkuen, joten ei ole aivan sama, millaisessa vuoteessa unten maille matkataan. Sängyt ovat siis asia, joiden valintaan kannattaa käyttää aikaa. Vaihtoehtoja onneksi on runsaasti, joten jokaiselle löytyy sopiva sänky.

Sängyt - kestävää mukavuutta

Sänky on huonekalu, joka kannattaa valita huolellisesti. Sängyn tulee olla paitsi mukava, myös huoneen ilmeeseen istuva ja kooltaan sopiva. Mukavassa sängyssä nukkuessa unenlaatu paranee ja energiaa riittää koko päiväksi. Kestävät sängyt takaavat sen, että vuoteesta on iloa vuosiksi eteenpäin. Kun uuden sängyn osto on ajankohtaista, on hyvä kiinnittää huomiota useampaankin seikkaan. Mallistojen laajuus voi aluksi yllättää, mutta omat tarpeet kartoittamalla valikoimasta on helppo rajata muutama vaihtoehto, joita kannattaa vertailla tarkemmin. Sängyn koon valintaan vaikuttavat mm. sängyssä nukkuvien määrä, huoneen koko, nukkujien pituus ja se, kuinka leveästä sängystä pitää. Patjan valinnassa taas on syytä kiinnittää huomiota ainakin patjan pehmeyteen tai kovuuteen. Jotkut nauttivat pumpulinpehmeästä patjasta, mutta osa pitää kovempaa patjaa parempana esimerkiksi selän tuen kannalta. Osta sänky, joka palvelee moitteetta pitkään.

Sängyt, asennus ja toimitus

Sekä luksusluokan vuoteet että kohtuuhintaiset sängyt voidaan ostaa verkosta. Patjoja kannattaa toki käydä kokeilemassa yleensä asiantuntevassa liikkeessä paikan päällä, mutta itse ostamisen voi hoitaa verkossa. Verkkokaupassa koko valikoima on heti selattavissa, joten eri kokoisten vuoteiden vertailu on helppoa. Samalla voi valita myös esimerkiksi sängynpäädyn värit tai tilata vaikkapa uudet peitot ja tyynyt koko perheelle. Näin nukkumiseen tarvittava vuodevaatepaketti on käytettävissäsi samaan aikaan kuin uusi sänkysi. Useimmat sängyt toimitetaan osissa, mutta sängyt on yleensä erittäin helppo koota. Käytännössä sänky koostuu rungosta tai runkopatjasta, jaloista ja joskus sängynpäädystä. Nämä saa koottua helposti ilman erikoisia työkaluja. Pääsääntöisesti riittää, että käytössä on ruuvimeisseli tai porakone, jonka avulla ruuvit saa väännettyä paikalleen. Ostaessasi sängyt verkossa, säästät kuljetuksen vaivan. Sänky voidaan toimittaa suoraan kotiisi valitsemastasi toimitustavasta riippuen.

Sängyt - ota nämä asiat huomioon päätöksiä tehdessä

Kova vai pehmeä patja?

Sängyt ovat saatavilla monenlaisille nukkujille sopivina. Patjaa valitessa vaihtoehtoja riittää: kovuus vaihtelee erittäin pehmeästä melko kovaan. Jo nukkujan paino vaikuttaa siihen, kuinka kova patja kannattaa valita. Mikäli ostoslistalla on parisänky, on usein järkevää hankkia sänkyyn kaksi patjaa. Nukkujat ovat harvoin täsmälleen saman painoisia, joten vähintään omat petauspatjat ovat hyvä idea. Puolipehmeä patja sopii usein selkäoireisille, sillä se lievittää selkäkipuja paremmin kuin kova patja. Hyvä patja tukee vartalon muotoja monessa asennossa. Muhkea jenkkisänky on monen suosikki, sillä se koostuu monesta patjakerroksesta. Sen ja monet muut sängyt netissä löydät näppärästi Furnitureboxin sivuilta, jossa sänkyvalikoima sisältää useimpien tarpeisiin sopivat sijaus-, runko- ja joustinpatjat.

Oikealla jalalla uuteen päivään

Mukava sänky on makuuhuoneen ykkösjuttu. Mukavuuden lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota myös ulkonäköön, sillä sänky on iso huonekalu, johon väistämättä kiinnittää huomiota huoneeseen astuessaan. Sängyt saavat uudenlaisen ilmeen niiden jalat vaihtamalla. Koristeelliset jalat tuovat sänkyyn vaihtelua tavanomaisiin ja yksinkertaisiin jalkoihin verrattuna. Korkeat sängynjalat ovat myös käytännölliset. Korkeasta sängystä on helpompi nousta kuin matalasta, ja sängyn alle mahtuu erilaista tavaraa säilöön katseilta piilossa. Helmalakana peittää sängynalusen ja jalat, mikäli haluaa luoda huoneeseen viimeistellyn ja siistin vaikutelman. Rentoa tai itämaista tunnelmaa tavoittelevat voivat jättää sängynjalat kokonaan hankkimatta. Suoraan lattialle sijoitettu patja sopii nuorekkaaseen sisustukseen, mutta jos liikkuminen on vaikeaa, sängynjaloista ei kannata luopua.

Suuria ja pieniä unelmia

Kunnollinen lastensänky on lapsen kasvun ja kehityksen kannalta tärkeä ostos. Mukava patja, turvalliset materiaalit ja hauska muotoilu tekevät nukkumisesta hauskaa. Aivan pienimmille lapsille pinnasänky tai jopa kehto on oiva valinta, mutta lasten kasvaessa sänkytarpeetkin muuttuvat. Jatkettava sänky on fiksu valinta, josta on iloa vuosia kiivaimmankin kasvutahdin aikana. Tällainen sänky sopii myös perheeseen, jossa on useita lapsia, sillä sängyn voi antaa nuoremmalle lapselle käyttöön, kun esikoiselle hankitaan esimerkiksi runkopatjallinen vuode. Sisarusparvi saattaa viihtyä myös kerrossängyssä. Lastenhuoneeseen sopii myös erinomaisesti vuode, jossa on sängynaluslaatikko. Siinä voi säilyttää esimerkiksi leluja tai vaihtolakanoita. Valitsipa lapselle millaisen sängyn tahansa, on hyvä kiinnittää huomiota myös petivaatteisiin ja patjoihin. Kasvava keho tarvitsee sopivasti tukea, jotta uni olisi mahdollisimman laadukasta.

Viimeinen silaus sängylle

Sängyt saavat omaleimaisen ilmeen erilaisilla koristeellisilla sängynpäädyillä ja yöpöydillä. Sängynpääty on helppo saada sointumaan huoneen muuhun sisustukseen, sillä päätyjä on saatavilla monissa eri väreissä ja materiaaleissa. Makuuhuoneeseen sopii esimerkiksi yksivärinen, mutta pintakuovioitu päätypala. Sellainen tuo tyylikkään ilmeen huoneeseen, mutta ei ole turhan levoton. Esimerkiksi sametilla päällystetyllä päädyllä saa luotua ylellistä tunnelmaa, mutta se tuo myös lisämukavuutta, sillä sitä vasten on mukava nojata esimerkiksi lukiessa. Tällainen lisäosa myös suojaa seinää kulumiselta. Yöpöydät taas ovat erittäin käytännöllinen lisä sängyn viereen. Sille voi asettaa pöytälampun, joka tuo pehmeää valoa huoneeseen ennen nukkumaanmenoa. Lisäksi sen laatikoissa voi säilyttää erilaisia tarpeellisia esineitä, kuten lukulaseja, jolloin ne löytää helposti.