Edullinen toimitus
Nopea toimitus
14 pv:n palautusoikeus
Ostoskori
0
Kassalle

Vitriinit

330Tuotetta
Käytetyimmät suodattimet:
Lajittelu
Valinta
Hinta
Alkaen(€)
-
asti(€)
Tyyppi
Leveys
Alkaen(cm)
-
asti(cm)
Pituus
Alkaen(cm)
-
asti(cm)
Väri
Ulkonäkö
Toiminto
Tyyli
Muoto
Toimitus arviolta 10 arkipäivässä

Vitriineillä tarkoitetaan kodinsisustuksen yhteydessä korkeita kaappeja, joissa on lasiset ovet. Vitriinit ovat ajaton huonekalu: niiden avulla voi laittaa esineitään näytille samalla kun suojaa ne, sillä lasin takana ne ovat turvassa pölyltä ja innokkailta tutkijoilta. Verkkokaupastamme löydät erityylisiä vitriinejä jokaisen sisustusmakuun.

Vitriinit joka kotiin

Vaikka vitriini on klassinen huonekalu, ei kodin tarvitse olla klassisesti sisustettu, jotta vitriinikaappi sopisi sinne. On täysin mahdollista ostaa moderni malli, joka sopii loistavasti nykyaikaiseen asuntoon. Jos esimerkiksi metallirunkoinen vitriini on sinusta liian kolho, osta vitriini puusta valmistettuna! Toki perinteisiäkin vitriinejä voi ostaa puisina, vaikka mahonkisina. Vitriinit ovat usein korkeita ja kapeita kaappeja, ja tällainen malli onkin ihanteellinen sijoittaa pieneen huoneeseen. Vitriineissä on välillä useita erilaisia säilytysratkaisuja, lasikaappien lisäksi niissä saattaa olla tavallisia kaappeja ja hyllyjäkin. Erityisen voimakas efekti saattaa syntyä vitriinistä, jossa on sisäänrakennettuja lamppuja. Niiden avulla kauneimmat esineesi pääsevät takuulla oikeuksiinsa. Lampulliset kaapit luovat myös aistikkaan valonlähteen huoneeseen, ja voit käyttää niitä jopa korvaamaan pari lamppuasi. Mittaa se tila, johon vitriini on tulossa, niin osaat valita oikean kokoisen.

Vitriinit ja niiden asennus

Kun ostetaan vitriinit verkosta, ei tuotteisiin tietenkään tutustua fyysisesti etukäteen. Tämän takia on tärkeää tutustua tuotetietoihin, erityisesti vitriinin kokoon. Tärkeää on myös mitata kodistasi se tila, johon vitriini on tulossa, sekä varmuuden vuoksi ehkä myös asunnon oviaukot. On rasittavaa huomata vasta toimitusvaiheessa, ettei uusi huonekalu mahdu ovista asuntoosi sisään. Jos päädyt hankkimaan vitriinin, joka on varustettu valaistuksella, on järkevä selvittää, sisältyykö ostokseen valaisimien lamput, vai tuleeko ne hankkia erikseen. Koska vitriineihin kuuluu yleensä lasiovet, kannattaa etukäteen tarkistaa myös, etteivät ne auetessaan osu muihin huonekaluihin. Jos ostat vitriinit netistä Furnitureboxilta, ne toimitetaan asiakkaalle aina kunnollisesti pakattuna ja huonekalun erityisen särkymäalttiit kohdat huomioiden. Jotkut vitriinikaappien mallit tulevat myyjältä käytännössä yhdessä osassa, toisia saattaa joutua jonkin verran itse kokoamaan. Laita lasiovet paikalleen varoen!

Vitriinit

Moderni vai klassinen vitriini?

Modernit vitriinit eroavat klassisista vitriineistä lähinnä siinä, että moderni vitriini saattaa olla muotokieleltään yksinkertaisempi kuin vanha malli. Moderneja vitriinejä valmistetaan myös usein muusta materiaalista kuin puusta. Klassisessa vitriinissä on useimmiten kaksi eteenpäin avautuvaa ovea, kun taas uudenaikaisessa vitriinissä saattaa olla vain yksi liukuovi. Vanhan ajan henkeä on puisessa vitriinissä, mutta nykyään vitriinejä on saatavilla myös uusissa materiaaleissa: esimerkiksi metallisina tai muovisina. Molemman tyyppisiin vitriineihin voidaan asentaa valoja, mutta modernissa vitriinissä ne voivat olla muitakin kuin läpinäkyviä. Lamppuja voi saada tuottamaan esimerkiksi punaista, sinistä tai vihreää valoa. Jos olet ajatellut investoida vitriiniin, voit vaikuttaa huoneen ilmeeseen paljon sillä, minkä tyylisuunnan edustaja se on.

Minkä kokoisen vitriinin valitsen?

Kun etsinnässä on sopivan kokoinen mutta kohtuuhintainen vitriini, on välillä vaarana se, että päädytään ostamaan liian pieni kaappi. Vitriinit on tarkoitettu säilytyksen lisäksi usein myös tavaroiden esittelyyn, joten lasikaappeihin ei saisi tunkea kovasti tavaraa liian lähelle toisiaan. Näin yksittäiset esineet eivät tule pääsemään oikeuksiinsa. Vitriinin tulisikin olla hieman isompi kuin jos saman määrän tavaraa koittaisi säilöä tavalliseen kaappiin. Tietenkin huomiota tulee kiinnittää myös sen huoneen kokoon, johon vitriini on tulossa. Uusi huonekalu ei saa olla niin suuri, että se vaikeuttaa kulkemista tai muiden tavaroiden asettelua. Kaiken kokoisia vitriinejä on mahdollista löytää kohtuulliseen hintaan. Huolellisella tutkimisella löydät juuri sinun kotiisi sopivan kaapin!

Kenelle vitriini sopii?

Vitriinit ovat yleisiä huonekaluja koko Pohjois-Euroopan alueella. Niihin kuuluu käytännössä aina ainakin osittain lasiset ovat, ja joskus koko kaappi saattaa olla lasista valmistettu. Vitriini on täydellinen huonekalu sellaiselle, joka haluaa asettaa näkyville vaikka kauniita koriste-esineitään, hienoja kristallilaseja, erilaisia muistoesineitä tai muita nostalgisia tavaroitaan. Vitriinissä esineet saa pidettyä näytillä, mutta kuitenkin lasin takana kaapissa, jossa ne ovat turvassa eivätkä kerää samalla tavalla pölyä kuin kaapin ulkopuolella. Jos tavaroita säilyttää tavallisessa kaapissa, joutuu ne ottamaan erikseen esille, jotta niitä pystyisi katselemaan. Vitriinissä tavarat ovat aina aistikkaasti näytillä, niitä ihaillakseen tarvitsee vain mennä kaapin luo. Lisäksi vitriineille ominaiset suorat linjat muodostavat esillä oleville tavaroille kauniit kehykset ja nostavat ne näytille oikein viehättävällä tavalla.

Missä vitriiniä voi pitää?

Vitriinit käyvät monenlaisten tavaroiden säilytykseen. Olohuoneessa siellä voi pitää esillä esimerkiksi maljakoita, tai sitten sillä voi korvata avonaisen kirjahyllyn. Keittiövitriini käy hienosti astioille. Makuuhuoneessa vitriinistä on myös moneksi: sitä voi käyttää esimerkiksi liinavaatekaappina niin, että lasisiin kaappiosioihin laitetaan hienoimmat perintölakanat. Kylpyhuoneessa vitriiniin voi laittaa pyyhkeet ja hienot, lasiset saippuapullot. Mihin huoneeseen sitten päädytkin vitriinin sijoittamaan, on tärkeä sijoittaa se aina seinää vasten. Painava kaappi saattaa aina kaatua, jos se seisoo vapaasti, ja seinää vasten seisovan vitriinin voi varmuuden vuoksi myös pultata kiinni seinään. Huomioi myös, että viriini tulee sijoittaa niin, ettei ole mahdollista osua sen oviin ohi kävellessään. Kohtele vitriiniä kuin kohtelisit peiliä!