Edullinen toimitus
Nopea toimitus
14 pv:n palautusoikeus
Ostoskori
0
Kassalle

Ruokapöytä

984Tuotteet
Käytetyimmät suodattimet:
Lajittelu
Valinta
Ulkonäkö
Tyyppi
Väri
Muoto
Pituus
Alkaen(cm)
-
asti(cm)
Tyyli
Hinta
Alkaen(€)
-
asti(€)
Näytä vain kampanja
Sarja
Tuolien lukumäärä
Leveys
Alkaen(cm)
-
asti(cm)
Toiminto
Istumapaikkojen lukumäärä
Toimitus arviolta 10 arkipäivässä

Kaunis ruokapöytä on kodin sydän ja keskipiste, jonka houkuttelee kerääntymään yhteen hyvän ruoan ja seuran merkeissä. Pöydän ympärillä ei vain syödä, vaan pelataan pelejä, vietetään aikaa perheen kanssa sekä tehdään usein myös esimerkiksi töitä tai kotitehtäviä. Tarpeisiisi sopivan pöydän valintaan kannattaa panostaa.

Kuinka valita oikea ruokapöytä

Ruokapöydän valinnassa riittää pohdittavaa, sillä pöydän malli ja koko riippuvat monesta asiasta. Iso ruokapöytä on hyvä valinta suurperheeseen tai isoon tilaan, mutta sinkkukoti kaipaa yleensä vain pientä pöytää. Liian iso pöytä saa huoneen helposti näyttämään ahtaammalta kuin se onkaan. Onneksi saatavilla on monia pienempiä pöytiä, joiden ääreen mahtuu kuitenkin mukavasti useampi henkilö. Mikäli kotona vierailee usein ystäviä tai sukulaisia, jatkettava pöytä on järkevä ratkaisu. Tällöin ei tarvitse ostaa liian isoa pöytää viemään tilaa, vaan jatkopalan avulla saa nopeasti järjestettyä paikat vierailijoille. Siisti ruokapöytä on paitsi ilo arjessa, se tuo kauneudellaan myös piristystä juhliin. Ennen ostopäätöstä kannattaa kartoittaa siis ainakin tarvittava istumapaikkojen määrä, pöydän mitat ja vaatima tila sekä valmistusmateriaalit. On hyvä myös pohtia, minkä tyylinen pöytä omaan kotiin parhaiten sopii.

Ruokapöytä verkosta - mitä kannattaa ottaa huomioon?

Kun on aika hankkia uusi ruokapöytä, on hyvä aloittaa ottamalla tarkat mitat keittiöstä tai ruokailuhuoneesta. Ostamalla ruokapöydät verkosta mittojen merkitys korostuu, sillä pöydän varsinaista kokoa ei näe fyysisesti ennen ostopäätöstä. Pituus-, korkeus- ja syvyysmittojen lisäksi on hyvä miettiä pöydän muotoa ja jalkojen mallia. Pyöreä pöytä vaatii tilaa ympärilleen eri tavalla kuin neliön tai suorakaiteen muotoinen. Pyöreää pöytää valitessa kannattaa suosia keskijalallisia malleja, jolloin pöydän ympärille mahtuu enemmän ihmisiä. Osta ruokapöytä miettien sen tulevia käyttäjiä. Mukava ruokapöytä on sopivan korkea, ja sen alle saa jalat mukavasti. Mikäli perheeseen kuuluu erittäin pitkiä tai lyhyitä ihmisiä, säädettävä pöytä voi olla paras ratkaisu. Muista mitata myös keittiön oven leveys ennen ostamista, sillä mikäli pöytä toimitetaan osien sijasta valmiiksi kasattuna, sen tulee mahtua ovesta sisään.

Ruokapöytä, sen toimitus ja hoito-ohjeet

Ruokapöydän toimitus ja kokoaminen

Monet ruokapöydät netistä toimitetaan kotiisi osissa. Näin säästetään tilaa sekä varastoinnin että kuljetuksen aikana, ja kuljetuskustannukset pysyvät alhaisina. Pöydät ovat helppoja koottavia, ja mukana tulee ohjeet kokoamista varten. Kokomaiseen ei tarvita sen kummempia timpurintaitoja tai työvälineitä. Osa pöydistä taas toimitetaan koottuna, jolloin ne ovat käyttövalmiita heti suojaavien muovien ja pahvien poiston jälkeen. Pöytä on hyvä pyyhkäistä puhtaaksi kostealla rätillä ja miedolla puhdistusaineella ennen käyttöönottoa. Varmistathan, että pöytä mahtuu esimerkiksi oviaukosta sisään. Pöytien mitat on ilmoitettu kunkin mallin kohdalla erikseen, joten niistä on helppo valita omaan kotiin sopivan kokoinen ruokapöytä. Mikäli ilmoituksessa ei lue, toimitetaanko pöytä koottuna vai osissa, asia kannattaa varmistaa asiakaspalvelusta.

Pöytien materiaalit ja hoito

Jotta ruokapöytä säilyy uudenveroisena pitkään, on hyvä pitää huolta sen kunnosta heti alusta alkaen. Hoito-ohjeet riippuvat pöydän materiaalista. Puinen pöytä on monien valinta, sillä monet puulaadut säilyvät kauniina vuodesta toiseen. Puupinta on myös mahdollista hioa, mikäli siihen tulee käytössä häiritseviä naarmuja tai kuoppia. Ruokasalin pöytä saa upean viimeistelyn öljyämällä. Helppohoitoiset metalli- ja kivipöydät eivät paljon käsittelyä kaipaa, joten ne ovat hyvä valinta sellaisiin koteihin, joissa pöydät joutuvat kovalle koetukselle. Oli pöydän materiaali mikä tahansa, kansilevy kannattaa pyyhkäistä puhtaaksi aina aterian jälkeen. Pöydille on mahdollista hankkia myös esimerkiksi lasinen suojus, joka ehkäisee naarmuja ja muita jälkiä. Juomalaseista pöydän pintaan jäävät renkaat voi välttää käyttämällä lasinalusia.

Ruokapöytä omaan makuun

Kun käytännön asiat, kuten koko ja käytön asettamat materiaalivaatimukset on täytetty, pöydän valinnassa on vapaat kädet. Ruokapöytiä on tarjolla yhtä paljon kuin niiden ostajiakin. Ruokapöydät ovat usein tukevampia kuin monet muut kodin pöydät, sillä ne on suunniteltu yhdessäoloa ja tekemistä varten. Tukevuus ei kuitenkaan tarkoita, että pöytä olisi rakenteeltaan massiivinen. Valikoimistamme löytyy hyvinkin siroja ja kevytrakenteisia pöytiä, jotka ovat kuitenkin jämäkkiä ja tarpeeksi suuria. Mikäli kodissasi on jo ruokapöytä, sitä voi hyödyntää esimerkiksi vaihtamalla siitä vain jalat tai pöytälevyn. Sama pöytälevy saa täysin erilaisen ilmeen, mikäli sen vanhat, raskastekoiset jalat vaihtaa esimerkiksi moderneihin ja kevyisiin metallijalkoihin. Vanhat, mutta käyttökelpoiset jalat taas voivat saada uuden elämän, mikäli kulunut pöytälevy vaihdetaan uuteen. Olisiko aika kokeilla soikeaa pöytää neliskanttisen sijasta?

Viimeistele kokonaisuus istuimilla

Ruokapöytä vaatii tietenkin myös istuimet. Suurperheessä voi olla aihetta harkita jopa penkkejä tuolien sijasta, jolloin istumapaikkoja on kaikille. Istuinten valintaan vaikuttaa pöydän leveys ja ympärillä oleva tila. On hyvä myös miettiä, haluaako tuolien olevan samaa sarjaa pöydän kanssa, vai hyödyntääkö aivan erinäköisiä tuoleja osana leikittelevää sisustusta. Materiaaleissakin riittää valittavaa: puuta, nahkaa vai kenties jopa muovia? Mikäli haluaa päästä helpoimmalla, kannattaa katsoa ruokailuryhmämme. Näissä paketeissa on mukana sekä pöytä että tarvittava määrä tuoleja. Joissakin ruokailuryhmissä on tarjolla jopa sohvamaisia istuimia, jotka ovat täydellisiä rentoon yhdessäoloon. Yllätysvieraita varten on hyvä hankkia myös pari ylimääräistä jakkaraa, joiden avulla kaikki mahtuvat istumaan pöydän ääreen yhdessä. Hauskoja ruokailuhetkiä!