Kassalle
0 tuotetta. Yhteensä 0,00 €
Ostoskori
0
Yli 400 000 tyytyväistä asiakasta
Edullinen toimitus
14 pv:n palautusoikeus

Keittiö

Keittiö on kodin sydän ja talon tärkein huone. On kodissasi sitten pieni keittokomero tai suuri kakluunilla varustettu ruoanlaittohuone, tulisi sen olla viihtyisä ja helppohoitoinen tila. Hyvin suunniteltu keittiösisustus tekee arjen askareista tanssia ja vähentää keittiössä puurtamisen kurjuutta. Ansaitset hyvän keittiön!

Täydellinen keittiö: mitä tulisi huomioida?

Olet sitten ostamassa uutta keittiötä tai uudistamassa vanhaa, on hyvä määritellä ensin muutama asia. Kaikkein tärkeintä on mitata keittiö huolellisesti, jotta suunnitellut keittiökalusteet varmasti mahtuvat sinne. Huoneen mittojen selvittämisen jälkeen on aika suunnitella huolella itse keittiökalusteiden kokoonpano ja asettelu. Olennaista on suunnitella kalustus huolella ja satsata hyvälaatuisiin materiaaleihin, jottei uusi kyökki muutu pettymykseksi. Keittiön kalusteet hankitaan yleensä kestämään. On siis tärkeää valita sellaiset värit ja materiaalit, joista itse nauttii ja joita jaksaa myös katsella pitkään. Usein myös keittiön muun sisustuksen värit valitaan keittiökalusteiden mukaan, siksikin on tärkeä valita itselle mieluinen väri kalusteille. Materiaaleissa on myös monenlaista valinnanvaraa, kalusteet voivat olla esimerkiksi puusta, metallista tai synteettisistä materiaaleista. Verkkokaupassa voit onneksi tehdä valintasi kaikessa rauhassa. Netistä löytyy sovelluksiakin keittiön sisustuksen virtuaaliseen suunnitteluun.

Keittiö - miten se asennetaan

Kun on tilattu keittiö verkosta, saattaa sen asentaminen aiheuttaa hämmennystä. Keittiösarjan mukana tulevat ohjeet, mutta keittiön asentamiseen liittyy tiettyjä erityispiirteitä, jotka saattavat kaivata ammattilaista osallistumaan asennukseen. Vesipisteiden liitäntöihin kannattaa aina pyytää LVI-asentaja auttamaan, jos koet vähänkin epävarmuutta niiden hoitamisesta itse. Näin vältät turhat kosteusvauriot. Sähköliitäntöjen asennus tulee puolestaan aina antaa ammattitaitoiselle sähköasentajalle. Sähkötöiden suorittaminen omin päin voi olla jopa hengenvaarallista, emmekä voi sitä suositella. Itse kalusterunkojen asennukseenkin voi toki ottaa puusepän tai remontoijan auttamaan, mutta kannattaa vertailla paikallisten tekijöiden laskuttamia hintoja etukäteen. "Remontoi keittiö halvalla!" on nimittäin sellainen helposti ilmoille heitetty lupaus, jota jokainen palveluntarjoaja ei pystykään lunastamaan. Jos päädyt tekemään kalusteiden asennukset itse, saat Furnitureboxilta tilattaessa aina tuotteiden mukana tarkat asennusohjeet. Pidä visualisointia keittiösuunnitelmastasi käden ulottuvilla asennustöiden ajan, se nopeuttaa työtä!

Keittiö

Käytännöllinen ja moderni keittiö

Uusi moderni keittiö on hauska suunnittelukohde, mutta trendejä tärkeämpää on tähdätä sellaiseen keittiöön, jossa viihtyy ja jossa on kätevä työskennellä. On tärkeä miettiä keittiökaapit etukäteen niin, että niitä on varmasti tarpeeksi kaikille astioille, ruoka-aineille ja sille armadalle ruoanvalmistusta nopeuttavia kodinkoneita, joita useimpien keittiöt nykyään pursuavat. On keittiö sitten iso tai pikkuriikkisen pieni, saa siihen pientä luovuutta käyttämällä suunniteltua sellaisen kalustuksen, johon tarvittavat tavarat saa mahtumaan. Myös keittiötasojen määrään tulisi kiinnittää huomiota, ja niiden materiaaliksi tulisi valita jotain kosteuden kestävää ja helposti puhdistettavaa. Keittiötä ostaessa joutuu näkemään suunnitteluvaiheessa enemmän vaivaa kuin sisustamisessa yleensä, mutta huolellinen valmistautuminen maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin asennus- ja käyttövaiheessa.

Miten hankin edullisen keittiön?

Keittiö vaikuttaa helposti kalliilta investoinnilta, ja jonkin verran rahaa sen hankkimiseen joutuukin varaamaan. On kutenkin mahdollista nipistää hieman keittiön hankintakuluissa. Viimevuotisten mallistojen ja valikoimasta juuri poistumassa olevien yksittäiskappaleiden seuraaminen on yksi tapa saada kohtuuhintainen keittiö. Jotkut myyjät tarjoavat myös kakkoslaatuisia kalusteita huomattavasti edullisemmin - kannattaa alkaa seurata tarjontaa jo ennen kuin uuden keittiön saaminen on ehdoton välttämättömyys. Näin et joudu tekemään turhan kalliiksi osoittautuvia heräteostoksia, joita kadut myöhemmin. Keittiön hankinnassa säästää kuitenkin aimo rahan jo sillä, että suunnittelee keittiön itse ja asentaa kalusteet ilman ulkopuolista apua. Keittiötä tulisi muutenkin ajatella investointina parempaan arkeen: isompi kuluerä nyt tulee pienen vaivannäön kanssa tarjoamaan sujuvampaa elämää myöhemmin.

Täydennä keittiötä hyllyratkaisuilla

Keittiön sisustamiseen on saatavilla paljon erilaisia kauniita ja käytännöllisiä hyllyjä. Lisähylly on oiva ratkaisu keittiöön, jos tarvitset tilaa maustekasveille tai ihan vain koriste-esineille. Hyllyjä on seinään kiinnitettäviä ja lattialle asetettavia, pieniä ja suuria. Keittiöhyllyt ovat myös hyvä vaihtoehto silloin, kun kaappitilasta on muuten puutetta. Niillä voi säilyttää vaikkapa kauneimpia kattiloita tai ruokailuastioita. Aina ei edes tarvitse ratkaista säilytysongelmia koko keittiön uusimisella, saattaa hyvinkin riittää että ostat vain hyllyn tai pari lisää! Liikuteltavaa keittiön hyllyä voi jopa käyttää lisäpöytänä jos kaikki ruoka ei mahdu pöydälle. Näin käy usein juhlissa. Hyvälaatuinen hylly on sekä tukeva että helppo pitää puhtaana. Koska keittiö on muuten tilana funktionaalinen, voi hyllyyn asetella ihan vain koriste-esineitä piristykseksi.

Löydä unelmiesi keittiö

Keittiötila on vastakohtien huone: siellä puurretaan ja viihdytään, suoritetaan arkiaskareita, nautitaan ruuasta ja seurustellaan perheen ja ystävien kanssa. Täydellinen keittiö vastaa tarpeitamme. Se on sekä estetiikaltaan että toiminnallisuudeltaan tarkkaan mietitty ja siellä on helppo tehdä ruokaa ja muita kotiaskareita. Työskentely sujuu, kun keittiössä on helppo ylettyä joka puolelle ja työtasot ovat oikealla korkeudella. Jos keittiössä on puutteita, häviää kodin askareista mielekkyys. Jopa ruoan laatu saattaa kärsiä. Onkin yksinomaan viisasta sijoittaa parhaaseen mahdolliseen keittiöön, joka on suunniteltu juuri sinua ajatellen. Kun saat käytännöllisen ja makusi mukaisen unelmien keittiön, on siitä sinulle hyötyä ja iloa roppakaupalla, moneksi vuodeksi eteenpäin. Uutta keittiötä kohti siis!